Szervezetünkben a víz szerepe annyira alapvető, hogy ha az emberből már két liter hiányzik (a 46 literbõl 4,3 %), akkor szomjan hal. Ez talán túlzásnak tűnhet, de valóban így van. A víz tehát nem csupán fontos alapanyag, hanem a nagyon érzékenyen beállított egyensúlyra törekvő vízháztartás alkotórésze.

Általánosan

Az emberi test szöveteink víztartalma kémiailag egy igen híg oldatként értelmezhető. Ha konyhasó és tiszta H2O összekeverésével szeretnénk kifejezni egy ember átlagos koncentrációját, akkor egy liter vízben 5-10 gramm konyhasó feloldásával keletkezik ugyanez a kémiai sűrűségű oldat. Az élő szervezetek kémiai szempontból, a sűrűséget tekintve egy liter vízben egy csipet konyhasó keverékéhez hasonlítanak. Rendkívüli fontosságú tehát, hogy milyen ásványi anyag tartalmú ivóvizet fogyasztunk. Ha el tudjuk érni, hogy az ivással bevitt víz töménysége alacsonyabb a testünkben lévő sejtnedvek sűrűségénél, akkor és csak akkor beszélhetünk normális kiválasztásról, mert csak ekkor van a bevitt víznek oldóképessége. Ha ivóvizünk töménysége magasabb a sejtnedveink sűrűségénél, akkor nincs oldóképessége és vesénk képtelen kiválasztani, túlterhelt. Az eredmény: allergia, bélpanaszok, magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, meszesedés, rák-, cukor-, vese-, májbetegségek, elhízás, és még hosszan sorolhatnánk a problémákat.

emberitest

Az ivóvizünk ásványi anyag tartalmának szervezetünkre való hatását dr. Morrel kutatta és a következő bioelektronikai összefüggéseket állapította meg: A 375 mg/liter feletti ásványi anyag tartalom kifejezetten káros és lerakódásokat okoz. A 150 mg/liter felettieknek a kiválasztásra nincs pozitív hatása. A 95 mg/liter alatti ivóvizek segítik a kiválasztást, a 60 mg/l alatti ivóvizek nagyon jó méregtelenítenek, salaktalanítanak.

A helyes megoldás

Ha szétnézünk a víztisztítók piacán nagyon sok különböző márkával és technikával találkozunk. Gondoljuk át, mire van igazán szükségünk. Alacsony ásványi anyagtartalomra? Ivóvizünk csak akkor segíti a kiválasztást, ha magas az oldóképessége, vagyis alacsony az ásványi anyagtartalma. Energetizálásra? A strukturált, energiával feltöltött ivóvíz segíti energiaháztartásunkat és könnyebben beépül szervezetünkbe.

Az első feltételnek csak a fordított ozmózis és a desztillálás technikája felel meg. Minden egyéb szűréstechnika segít valamit, de ma, amikor egy egyszerű szárazanyagtartalom méréssel (TDS műszerrel) meghatározható a szűrés hatékonysága, öt másodperc alatt kiderül az igazság. Csak meg kell mérnünk a víz szárazanyagtartalmát szűrés előtt és szűrés után, s máris számszerűen látható hatékonysága. Méréseink az mutatják, hogy az alacsony ásványi anyagtartalmat és a víz méregtelenítését csak ezzel a két technikával lehet elérni. A leírt kritériumnak megfelel a desztillált víz is, de fontos tudnunk, hogy a lepárlás alatt a víz elveszti azokat az energiákat, amiket korábban a levegőben és a földben összeszedett. Dr. Med Riedler ezt így fogalmazta meg: „(…) a desztillált víz nem vitális, halott!” A fordított ozmózis technika további előnye, hogy nem igényel folyamatos karbantartást, míg a desztillálót minden használat után szét kell szedni, majd „elmosogatni” és kitisztítani. A második feltételnek, vagyis az energetizálásnak csak az első után van értelme. Magyar gyakorlat, hogy különböző technikákkal igyekeznek a csapvizet energetizálni (pl.: Pi, orgon, szétválasztás). Mindezek segítenek azért valamit, de nem igazán hatékonyak, mert a „baktériumhullákat” és a vegyszermaradványokat nem érdemes energiával feltölteni! Arról nem is szólva, hogy a klór nem öli meg, és a hagyományos szűrők sem távolítják el a vírusokat. Akkor pedig miért adjunk nekik plusz energiát?

Egyszerű, háromlépcsős energetizáló modul lényegesen magasabb energiaszintre emeli a tiszta vizet, mint a drága PI technika a csapból kifolyó vizet. Ma már rendelkezünk olyan energetizáló egységekkel, amelyek a tiszta vizet, a bizonyítottan gyógyító hatású Lurdy vízhez viszonyítva, többszörös energiaszinttel képesek ellátni.

Összegezve
A fordított ozmózis technikája, vegyi eljárások nélkül, állandóan szabályos kristályszerkezetű tiszta vizet szolgáltat. Az egészséges, tiszta víz egy hihetetlenül költséges árú. Nincs annyi belőle, hogy vezetéken keresztül elpazaroljuk (gondoljunk arra, mennyi vizet használunk WC öblítésre, mosogatáshoz, mosáshoz vagy locsoláshoz), és utópia azt hinni, hogy vezetékeinkből szervezetünket támogató ivóvizet tudunk csapolni. Életfeltételünk, hogy ivóvizünket, testünk építő anyagát, sejtjeink fuvarozóját a legértékesebb tápanyagnak tartsuk. Aki felismeri a tiszta víz titkát, az ozmózis-átalakító technikával segíthet családján és önmagán. Egy ilyen berendezés egy liter vizet 4-6 Ft-ból állít elő, ami hosszú távon sokkal olcsóbb, mint más félmegoldások. A megoldás az Ön döntésén múlik.