Tudományos tények, adatok

Az első feljegyzések Leonardo da Vinci-től származnak. Megfigyelte, hogy az a forrásvíz, amely mágnestartalmú talajból fakad, jobban habzik. Észrevételeit jegyzeteiben rögzítette. Később a kutatók részletes technikai kidolgozása által a 19. század végén kiadták Angliában az első, mágneses vízkezelési szabadalmat. Nyugat- Európában ténylegesen csak az 1970-es évek vége felé indult meg a vízkőképződés elleni, fizikai vízkezelés előtérbe kerülése.

A fizikai vízkezelés hatásának tudományos bizonyítása dr. Klaus Kronenberg nevéhez fűződik. Dr. Kronenberg a következő témákban és helyeken tanult, s dolgozott.

Göttingenben folytatott fizikai tanulmányai után, a claushali egyetemen dolgozott a permanens mágnesesség területén.

1953-ban szerezte meg a természettudományok doktora fokozatot a „permanens mágnesek stabilitása” című témában.1953-1962-ig az USA-ban újra a permanens mágnesességgel kapcsolatos kutatásokat végzett.

1962-1972-ig a NASA Apolló – programjának keretein belül a mikrokristályok fejlesztésével és kutatásával foglalkozott.

1972-1981-ig a Californiai állam politechnikai egyetemének tanára.

1981-től önálló, független kutatásokat végez a mágneses vízkezelés területén.

Tény, hogy a fizikailag kezelt víz igen előnyös tulajdonsága, hogy a vízben található oldott mészkő (közismertebb nevén vízkő), egy ún. spontán kristályképződésen megy keresztül, és belőle egy ún. aragonitkristály képződik. A kezelés során a víz, ill. a benne oldott anyagok úgy változnak meg, hogy nem képesek többé semmilyen kemény lerakódást létrehozni.

 

Kategóriák: Cikkeink

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője