Ivóvíztisztítás

Válasszon az alábbiakban csoportosított termékeink közül. A termékek neve alatt találja az ismertetést.

Felső kategóriás termékek:

Puricom CE-4 wp (Klikk)

Sintra – (Klikk)

Zip –  (Klikk)

 Hidro Salud – (Klikk)

Ultra Full-P – (Klikk)

Alap kategóriás termékek:

Proline Plus WOP – (Klikk)

Proline Plus WP – (Klikk)

Eco Plus WOP – (Klikk)

Sintra WOP – (Klikk)

Általánosan:

30-40 évvel korábban még alacsony ásványi anyagtartalmú vizet ittunk. A 4-5 méteres kutakból, vagy a patakból kimert víz, ásványi anyagtartalomban minimálisan „feldúsult”, esővíz volt! Mára a helyzetünk gyökeresen megváltozott.

Ivóvizünket mélyfúrású kutakból vagy azokból a folyókból nyerjük, amibe a szennyvizünket is engedjük. Sajnos, egyik sem az a vízminőség, amire szervezetünknek szüksége lenne. Csapvizünk további hátránya, hogy a fertőtlenítés miatt klórral kezelik. A klór idegméreg, arra szolgál, hogy a vízben lévő „élő szervezeteket”, baktériumokat megölje. Vajon a fogyasztóik gondolnak-e arra, hogy a bélrendszerünkben kb. kétkilónyi emésztésünket segítő baktérium található és mi is egy élő szervezet vagyunk! Homokba dughatjuk a fejünket, hogy ne lássuk az igazságot, de badarság azt hinnünk, hogy ha ilyen vizet iszunk, akkor a klór nem lesz ránk hatással. Az Onkológiai Intézet egyik cikkében „csendes gyilkosnak” nevezi a klórt, mert néhány, az ivóvízben található vegyülete olyannyira agresszív, amely képes az emberi sejtek örökítőanyagaihoz (DNS, RNS) kapcsolódva mutációkat is előidézni. Az eredmény: a nyelőcső-, gége-, végbél-, tüdőrák, a Hodkins-kór, és a szívbetegségek megnövekedett kockázata!
A csapvizünk, a klór mellett, egyéb szennyeződéseket is tartalmazhat: szerves mikroszennyezőket, fenolvegyületeket, növény védőszereket, gyógyszer származékokat, stb. Az ÁNTSZ csak néhány elem mennyiségét vizsgálja, a több mint 60.000 féle lehetséges szennyeződés közül. Sajnos, ma már egy komolyabb vízelemzés költsége elérheti az egymillió forintot, s könnyen beláthatjuk, hogy ehhez sem eszköze, sem forrása, nincs az ÁNTSZ-nek.

Csapvizek:
Egy példa: a Növényvédelmi Kutató Intézet erre akkreditált laboratóriumokkal végzett vizsgálata szerint, melyet a verőcei polgármesteri hivatal által felügyelt váci vízmű (DMRV), Vác és Verőce közötti Duna-kútja vizében, az összes növény védőszer vonatkozásában mért, majdnem tízezer százalékkal haladta meg a megtűrt max. koncentrációt!
Amit hivatalosan, a számvevőszék közzététele alapján tudhatunk, hogy például 1995-ben, országos átlagban, a vízminták 43 százaléka, a vízművek ivóvízmintáinak átlagosan 40 százaléka nem felelt meg az ivóvíz minőségi szabványnak. A legrosszabb helyzetű megyékben ez az arány a vízművek mintáinál 60 százalék feletti volt! Fontos tudnunk azt is, hogy ezek a vizsgálatok a 60.000 szennyezőből csak 12-14 elemet vizsgáltak! Tudjuk, hogy „folyóink vízminősége az utóbbi évtizedek alatt jelentősen romlott”, s így a folyók vízéből nyert vezetékes ivóvizünk is szennyezettebbé vált. Szakértők mondják: „a Duna vize mire Pestre ér, előttünk valamire, már ötször felhasználták”! Vajon mire figyelmeztetnek az újra és újra kirobbanó vízbotrányok (Esztergom, Dunabogdány, Nagytőke, stb).

Ásványvizek:
Napi gyakorlatunk, hogy a vezetékes víz rossz íze miatt ásványvizet iszunk. Ezek íze ugyan jobb, de sok ásványi anyagot tartalmaz, amit az emberek egészségesnek tartanak, de közben olyan ásványok kerülnek ellenőrizetlenül a szervezetünkbe, amelyek alapul szolgálhatnak a betegségek kialakulásában. A kutatók vizsgálatai mind azt mutatják, hogy a magas ásványanyag tartalmú víz besűríti a vérünket. A felesleges ásványi anyagok lerakódnak ereinkben, vesénkben és a sejtközi állományunkban. Ma egy ember az ivóvízzel, élete során, kb. 200 kg ásványt (kőzetet) fogyaszt el!
Dr. med. M. Schmidt szerint a túlzott mértékű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedés folyamatát. A szerves és szervetlen ásványi anyagok között komoly különbséget kell tennünk! 
A szervetlen ásványi anyagok szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak, például a koleszterinkristályokra, és ez által foltszerűen csomókat képeznek szervezetünkben, ami arteriosklerozishoz vezethet. Szervezetünk számára csak a szerves, pl. aminosavakon megkötött ásványi anyagok a hasznosak.
Az utóbbi évek növekvő ásványvíz fogyasztása, egyenesen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Az élő víz titkai I.30-40 évvel korábban még alacsony ásványi anyagtartalmú vizet ittunk. A 4-5 méteres kutakból, vagy a patakból kimert víz, ásványi anyagtartalomban minimálisan „feldúsult”, esővíz volt! Mára a helyzetünk gyökeresen megváltozott. 1 Egyre gyakoribbak pl. a vérnyomás zavarok, szívinfarktusok, agyvérzések. A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést.
Prof. L.C. Vincent, 13 évig tartó kutatásaival bebizonyította, hogy a kísérleti állatok egészségi állapota jóval kedvezőbb, és élettartalmuk sokkal hosszabb, ha azok ásványi anyagban szegény vizet fogyasztanak. Ha azonban a kísérleti állatok csapvizet vagy ásványi anyagban gaz-dag vizet kapnak, akkor nagyon gyakran megbetegednek és korábban el is pusztulnak. Ezzel párhuzamosan megállapította azt is, hogy azokban a városokban alacsonyabb az elhalálozási arány, amelyeknek jobb és lágyabb a víz minősége. Pl., míg Grenoble város – ahol nagyon jó az ivóvíz minősége – halálozási aránya csupán 850/100.000 fõ, addig a Cote d´Azur néhány városában, ahol igen magas a víz ásványi anyag tartalma 1340/100.000 fõ ugyanez az arányszám!  A halálozási adatokon túl a rákos megbetegedések gyakoriságát is vizsgálta Vincent professzor és hasonló összefüggéseket állapított meg a rossz vízminőség és a rákos megbetegedések gyakorisága között. Hasonló kutatásokat végeztek a német Steiermark tartományban is, és azonos eredményre jutottak!

Az ivóvíz szerepe:
Szervezetünkben a víz szerepe annyira alapvető, hogy ha pl. az emberből két liter hiányzik (a 46 literből 4,3 %), akkor szomjan hal! A víz tehát nem csupán fontos alapanyag, hanem egy nagyon érzékenyen beállított egyen-súlyra törekvő vízháztartás alkotórésze!

„Az ember átlagos sűrűsége 1,02-1,04 kg/dm3, ami mindössze 2-4%-kal több a tökéletesen tiszta (ásványi anyagoktól mentes) víz sűrűségénél. Belátható, hogy az emberi test, így a szöveteink víztartalma kémiailag egy igen híg oldatnak mondható. Ha konyhasó és tiszta H2O összekeverésével szeretnénk kifejezni egy ember átlagos koncentrációját, akkor egy liter vízben kb. 5-10gkonyhasó feloldásával keletkezik ugyanez a kémiai sűrűségű oldat. Az élő szervezetek kémiai szempontból, a sűrűséget tekintve, hasonlítanak: egy liter vízben egy csipet konyhasó keverékéhez!
Rendkívüli fontosságú tehát, hogy milyen ásványi anyag tartalmú ivóvizet fogyasztunk! Ha elérjük, hogy az ivással bevitt víz töménysége alacsonyabb a testünkben lévő sejtnedvek sűrűségénél, ekkor és csak ekkor beszélhetünk normális kiválasztásról, mert csak ekkor van a bevitt víznek oldóképessége! Ha ivóvizünk „töménysége” magasabb a sejtnedveink „sűrűségénél”, akkor nincs oldóképessége és vesénk képtelen kiválasztani, túlterhelt. Az eredmény: allergia, bélpanaszok, magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, meszesedés, rák-, cukor-, vese-, májbetegségek, elhízás, stb.

Az ivóvizünk ásványi anyag tartalmának szervezetünkre való hatását dr Morrel kutatta és az alábbi összefüggéseket állapította meg:
– a 375 mg/l feletti ásványi anyag tartalom kifejezetten káros és lerakódásokat okoz,
– a 150 mg/l felettieknek a kiválasztásra nincs pozitív hatása,
– a 95 mg/l alatti ivóvizek segítik a kiválasztást,
– a 60 mg/l alatti ivóvizek nagyon jó méregtelenítenek, salaktalanítanak!

Mit tehetünk? Mi a megoldás?

Ha szétnézünk a víztisztítók piacán nagyon sok különböző márkával, és technikával találkozunk. Gondoljuk át, mire is van igazán szükségünk?
1. Alacsony ásványi anyagtartalomra: ivóvizünk csak akkor segíti a kiválasztást, ha magas az oldóképessége, vagyis alacsony az ásványi anyagtartalma!
2. Energetizálásra: a strukturált, energiával feltöltött ivóvíz segíti energiaháztartásunkat és könnyebben beépül szervezetünkbe!
Az első feltételnek csak a reverz ozmózis és a desztillálás technikája felel meg. Minden egyéb szűréstechnika segít valamit, de ma, amikor egy egyszerű szárazanyagtartalom méréssel (TDS műszerrel) meghatározható a szűrés hatékonysága, öt másodperc alatt kiderül az igazság! Csak meg kell mérnünk a víz 2 szárazanyagtartalmát szűrés előtt és szűrés után, s máris számszerűen látható hatékonysága. Méréseink az mutatják, hogy az alacsony ásványi anyagtartalmat és a víz méregtelenítését csak ezzel a két technikával lehet elérni! A leírt kritériumnak megfelel a desztillált víz is, de fontos tudnunk, hogy a lepárlás alatt a víz elveszti azokat az energiákat, amiket korábban a levegőben és a földben összeszedett! Dr. med Riedler ezt úgy fogalmazta: „a desztillált víz nem vitális, halott!” A reverz ozmózis technika további előnye, hogy nem igényel folyamatos karbantartást, míg a desztillálót minden használat után szét kell szedni, „elmosogatni” és kitisztítani.
A második feltételnek az energetizálásnak, csak az első után van értelme. Magyar gyakorlat, hogy különböző technikákkal igyekeznek a csapvizet energetizálni (Pi, orgon, szétválasztás, stb.). Mindezek segítenek valamit, de azért nem hatékonyak, mert a „baktériumhullákat” és a vegyszermaradványokat nem érdemes energiával feltölteni! Arról nem is szólva, hogy a klór nem öli meg és a hagyományos szűrők nem távolítják el a vírusokat, akkor miért adjunk nekik plusz energiát?

Szakértők véleménye: csak az igazán tiszta, a desztillált vagy reverz ozmózissal előállított vizet érdemes energetizálni. Egy egyszerű, háromlépcsős energetizáló modul lényegesen magasabb energiaszintre emeli a tiszta vizet, mint a drága PI technika a csapvizet. Ma már rendelkezünk olyan energetizáló egységekkel, amelyek a tiszta vizet, a bizonyítottan gyógyító hatású Lurdy vízhez viszonyítva, többszörös energiaszinttel képesek ellátni.
Összegezve: a fordított ozmózis technikája, vegyi eljárások nélkül, állandóan szabályos kristályszerkezetű tiszta vizet szolgáltat. Az egészséges, tiszta víz egy hihetetlenül költséges árú. Nincs annyi belőle, hogy vezetéken keresztül elpazaroljuk (gondoljunk arra, mennyi vizet használunk vécéöblítésre, mosogatáshoz, mosáshoz vagy locsoláshoz), és utópia azt hinni, hogy vezetékeinkből, a szervezetünket támogató, ivóvizet tudunk csapolni!Életfeltételünk, hogy ivóvizünket, testünk építő anyagát, sejtjeink fuvarozóját a legértékesebb tápanyagnak tartsuk! Aki felismeri a tiszta víz titkát, a valódi alternatívát jelentő ozmózis-átalakító technikával segíthet családján és önmagán. Ez a berendezés egy liter vizet 4-6 Ft-ból állít elõ, ami hosszú távon sokkal olcsóbb, mint más félmegoldások.

Miért érdemes a fordított ozmózis-technikát választani?
– Saját egészségünk érdekében! Az alacsony ásványi anyagtartalmú víz szervezetünk utcaseprője, sejt-építésünk, vízháztartásunk és kiválasztásunk alapja!
– A Reverse Ozmózis rendszerű szűréstechnika a világon fellelhető legjobb módszer, 1960–óta használja a NASA, az USA Haditengerészete, és 30 éve sok háztartás.
– Az RO technika képes a vezetékes ivóvizünkből kiszűrni a klórt, a háztartási vegyszereket, hormonokat, gyógyszerszármazékokat, toxikus anyagokat, ásványolajat és származékait, a mezőgazdasági és ipari vegyszereket, stb., azaz kb. 60.000 féle egészségkárosító anyagot, amelyek hozzájárulnak több tucat betegség, így az allergia, magas-vérnyomás, rák-, cukor-, vese-, májbetegségek és elhízás, stb., kialakulásához.
– Mindig kristálytiszta, az ásványvíznél nagyság-rendekkel jobb minőségű vizet ihatunk és gépenként, akár napi 1.000 liternyi víz is a rendelkezésünkre áll, mindez kb. 4-6 Ft/literes fajlagos költségért! (választ-ható: szóda, forró-, szobahőmérsékletű-, és hideg víz)
– Nem szükséges a vízutánpótlás, és nem kell kerülgetni a vizes flakonokat.
– A tiszta víz az érfalaink mellett megóvja drága edényeinket, gépeinket a vízkő okozta meghibásodásoktól.
– Cége kétszeresen is jól jár. Berendezéseink használatával egyrészt jelentős költségmegtakarítást ér el, másrészt a tiszta víz fogyasztása révén növekszik a dolgozók hatékonysága és csökken a táppénzes napok száma!
– A berendezéseinkre jellemző a megbízható működés és az évi egyszeri szervizigény.

Miért érdemes a Lévay Stúdiót választani? – Klikk ide a válaszért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.