Megoldás a vízkő ellen

Általánosan:
Életünkben sok gondot és felesleges kiadást okoz a vízben oldott sók kirakódása. Tönkre teszi a berendezéseinket, lerakódik a felületeken. Eddig a berendezések cseréjével és tetemes mennyiségű vegyszer alkalmazásával próbáltuk megoldani a problémát. Már van egy sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb megoldás. Ez a fizikai vízkő mentesítés, amely megakadályozza a vízkő lerakódását és csökkenti a vegyszer, illetve mosószer felhasználást (akár 50%-kal is).
Milyen elven működik a vízkő mentesítő?
A fizikai vízkő mentesítés és vízkezelés alapja, hogy a vízben oldott, a keménységet okozó hidro-karbonátok, egy intenzív, pulzáló elektromos tér hatására kikristályosodnak. Ez a folyamat hasonló ahhoz, ami a vízkövesedést okozza. A különbség abban van, hogy ilyenkor egy gyors folyamatról van szó, aminek hatására nem tűkristályos szerkezet alakul ki, hanem egy úgynevezett. aragonit kristályszerkezet jön létre. Ebben a formában a karbonátok már nem tudnak kirakódni a berendezésekben. Azokon a felületeken, ahol a víz elpárolog és ott marad az aragonit kristály, az vegyszerek nélkül, vízzel eltávolítható.

vizko

Kétféle megoldás van az eszköz beszerelésére:

  • A vízkő mentesítőt a “bejövő” vízvezetékre szereljük fel még az első elágazás előtt. A beszereléshez nem bontjuk meg a vízvezetéket.
  • A vízkő mentesítőt akár a vízóra aknába is szerelhetjük, mert 12 V-os hálózati adapterről üzemel. Magyar szabvány szerint, vízóra aknába csak 72 V alatti, transzformátorral leválasztott feszültség telepíthető.

Ár:
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön. Vegye fel velünk a kapcsolatot – KAPCSOLAT menüpont

Újdonság! Mezőgazdászok, kertészek figyelem! – Klikk ide!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder