Általánosan az ivóvízről

Életünk alapvető mindennapi része a víz! Testünk kb. 70%-a vízből áll, ami azt jelenti, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz fogyasztása elengedhetetlen. Viszont érdemes figyelembe venni, szem előtt tartani azt, hogy milyen alternatívát választunk szervezetünk folyadék pótlására. Testünkben a víz, számos létfontosságú feladatot lát el, mint például: az anyagcsere folyamatok, a hormonrendszer és agyi működés, immunrendszer működés és az egészséges bőr állapota. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat maximális mértékben ellássa jó minőségű, kristálytiszta ivóvizet kell fogyasztanunk. A kérdés viszont az, hogy melyik alternatíva a legmegfelelőbb? A csapból folyó víz vagy az ásványvíz vagy esetleg a tisztított víz?

Csapvíz:

Egyre többször fordul elő, hogy sokan tartózkodnak a csapvíz fogyasztásától. Ennek oka az, hogy sokszor kellemetlen, büdös a szaga, fura, rossz az íze vagy esetlegesen a színével van a probléma, ez miatt pedig más megoldást keresnek szomjuk oltására. A vízivás lényege, hogy felfrissüljünk, kellemes érzetet adjon és oltsa szomjunkat, egészségessé tegye testünket. Viszont sajnos, a csapvizeink minősége az utóbbi időkben megromlottak és vannak olyan anyagok, amelyekre szervezetünknek nincs szüksége, olykor pedig még káros hatással is lehet.

Ásványvíz:

Sokan a csapvíz rossz minősége miatt az ásványvizeket választják folyadék pótlás gyanánt. Ezek íze ugyan jobb, de sok ásványi anyagot tartalmaz, amit az emberek egészségesnek tartanak, de közben olyan ásványok kerülnek ellenőrizetlenül a szervezetünkbe, amelyek alapul szolgálhatnak a betegségek kialakulásában. A kutatók vizsgálatai mind azt mutatják, hogy a magas ásványanyag tartalmú víz besűríti a vérünket. A felesleges ásványi anyagok lerakódnak ereinkben, vesénkben és a sejtközi állományunkban. Ma egy ember az ivóvízzel, élete során, kb. 200 kg ásványt (kőzetet) fogyaszt el!

Mi a megoldás?

Mostanra eljutott társadalmunk arra a szintre, hogy ha egy víztisztító berendezésről beszélünk, nem egyből egy felső kategóriás, drága luxus cikk jut eszünkbe, hanem egy olyan eszköz, amely könnyebbé teheti mindennapjainkat. Mára már a víztisztítási piac annyit modernizálódott, hogy bármely problémára megoldást találhatunk. Cégünk több mint 10 éve foglalkozik ivóvíz tisztítással. Széleskörű, minőségi eszközökkel és berendezésekkel dolgozunk. Ivóvíztisztító berendezéseink a Fordított Ozmózis ( más néven Reverse Osmosis = RO )technológiával működnek. Ez egy olyan vízszűrési mód, ahol a rendszer lelke a membrán. Lényege pedig az, hogy egy zárt rendszerben, nyomás alatt egy féligáteresztő rétegen (tehát membránon) préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet. A fordított ozmózis során használt membrán vízáteresztő rés mérete 0,0001 mikron nagyságú, amely így kiszűri a tisztításra szánt vízben lévő szinte összes fizikai és kémiai szennyezőanyagot, valamint a biológiailag aktív szervezeteket is. Ez a szűrési módszer a legjobb az ivóvízkezelés területén. Már az 1960-as években is alkalmazták ipari és háztartási szinten egyaránt.

Cégünk termékei:

ZIP –  (Klikk)

Proline Plus WP – (Klikk)

Proline Plus WOP – (Klikk)

LATT – (Klikk)

Miért érdemes a Lévay Stúdiót választani? – Klikk ide a válaszért.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője