Napi gyakorlatunk, hogy a vezetékes víz sokszor elviselhetetlen íze miatt ásványvizet fogyasztunk. Ezek íze sokkal jobb, de elfelejtjük – és erről szinte senki sem beszél – , hogy magas fokú ásványi anyag tartalommal rendelkezik, amit az emberek egészségesnek tartanak, közben olyan ásványok kerülnek ellenőrizetlenül a szervezetünkbe, amelyek alapul szolgálhatnak a betegségek kialakulásában.

pouring water into glass

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a magas ásványanyag tartalmú víz besűríti a vérünket. A felesleges ásványi anyagok lerakódnak ereinkben, vesénkben és a sejtközi állományunkban. Ma egy ember az ivóvízzel, élete során hozzávetőleg 200 kg ásványt (kőzetet) fogyaszt el. Dr. med. M. Schmidt szerint a túlzott mértékű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedés folyamatát. A szerves és szervetlen ásványi anyagok között komoly különbséget kell tennünk.

A szervetlen ásványi anyagok szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak, például a koleszterinkristályokra, és ez által foltszerűen csomókat képeznek szervezetünkben, ami arteriosklerozishoz vezethet. Szervezetünk számára csak a szerves, például aminosavakon megkötött ásványi anyagok a hasznosak. Az utóbbi évek növekvő ásványvíz fogyasztása, egyenesen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Az élő víz titkai harminc – negyven évvel korábban még alacsony ásványi anyagtartalmú vizet ittunk. A négy – öt méteres kutakból, vagy a patakból kimert víz, ásványi anyagtartalomban minimálisan „feldúsult” esővíz volt. Mára a helyzetünk gyökeresen megváltozott. Egyre gyakoribbak a vérnyomás zavarok, szívinfarktusok, agyvérzések. A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint                                                                      a túl sok autó a városi közlekedést.

Prof. L.C. Vincent 13 évig tartó kutatásaival bebizonyította, hogy a kísérleti állatok egészségi állapota jóval kedvezőbb, és élettartalmuk sokkal hosszabb, ha azok ásványi anyagban szegény vizet fogyasztanak. Ha azonban a kísérleti állatok csapvizet vagy ásványi anyagban gazdag vizet kapnak, akkor nagyon gyakran megbetegednek és korábban el is pusztulnak. Ezzel párhuzamosan megállapította azt is, hogy azokban a városokban alacsonyabb az elhalálozási arány, amelyeknek jobb és lágyabb a víz minősége. Grenoble város – ahol nagyon jó az ivóvíz minősége – halálozási aránya csupán 850/100.000 fő, addig a Cote d´Azur néhány városában, ahol igen magas a víz ásványi anyag tartalma 1340/100.000 fő ugyanez az arányszám.

A halálozási adatokon túl a rákos megbetegedések gyakoriságát is vizsgálta Vincent professzor és hasonló összefüggéseket állapított meg a rossz vízminőség és a rákos megbetegedések gyakorisága között. Hasonló kutatásokat végeztek a német Steiermark tartományban is, és azonos eredményre jutottak.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője