Vízkőmentesítés

vizkoA vízkőmentesítőt a “bejövő” vízvezetékre szereljük fel még az első elágazás előtt. A beszereléshez nem bontjuk meg a vízvezetéket.

A vízkőmentesítőt akár a vízóra aknába is szerelhetjük, mert 12 V-os hálózati adapterről üzemel. Magyar szabvány szerint, vízóra aknába csak 72 V alatti, transzformátorral leválasztott feszültség telepíthető.

Ár:
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön. Vegye fel velünk a kapcsolatot – KAPCSOLAT menüpont

Újdonság! Mezőgazdászok, kertészek figyelem! – Klikk ide!
A fizikai vízkezelés tudományos háttere – Klikk ide!

Általánosan:
Életünkben sok gondot és felesleges kiadást okoz a vízben oldott sók kirakódása. Tönkre teszi a berendezéseinket, lerakódik a felületeken. Eddig a berendezések cseréjével és tetemes mennyiségű vegyszer alkalmazásával próbáltuk megoldani a problémát. Már van egy sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb megoldás. Ez a fizikai vízkőmentesítés, amely megakadályozza a vízkő lerakódását és csökkenti a vegyszer illetve mosóser felhasználást (akár 50%-kal is).

A fizikai vízkőmentesítés és vízkezelés alapja, hogy a vízben oldott, a keménységet okozó hidro-karbonátok, egy intenzív, pulzáló elektromos tér hatására kikristályosodnak. Ez a folyamat hasonló ahhoz, ami a vízkövesedést okozza. A különbség abban van, hogy ilyenkor egy gyors folyamatról van szó, aminek hatására nem tűkristályos szerkezet alakul ki, hanem egy ún. aragonit kristályszerkezet jön létre. Ebben a formában a karbonátok már nem tudnak kirakódni a berendezésekben. Azokon a felületeken, ahol a víz elpárolog és ott marad az aragonit kristály, az vegyszerek nélkül, vízzel eltávolítható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.